Sú známe semifinálové dvojice EL UEFA, Chelsea dostala Bazilej

12.04.2013 Celý región

Nyon 12. apríla (TASR) - Piatkový semifinálový žreb Európskej ligy UEFA 2012/2013 v Nyone rozhodol, že stále úradujúci európsky futbalový šampión Chelsea Londýn sa na ceste do finále stretne so švajčiarskym majstrom FC Bazilej.

Helvéti budú mať pri ich premiérovej účasti v elitnom kvartete tímov v pohárovej Európe v prvom zápase výhodu domáceho prostredia. "The Blues" sa pred nimi musia mať na pozore, vo štvrťfinále totiž vyradil Bazilej ďalší anglický klub Tottenham Hotspur, hoci až po dramatickom penaltovom rozstrele.

Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Fenerbahce Istanbul a Benfica Lisabon. Oba tímy sa naposledy stretli v sezóne 1975/76, keď Benfica postúpila z 1. kola EPM s jasným skóre 7:1. Benfica na ceste do semifinále vyradila Newcastle United, turecký klub postúpil cez rímske Lazio. V jeho kádri pre EL figuruje aj slovenský krídelník Miroslav Stoch, pravda, v posledných týždňoch mu tréner Aykut Kocaman nevie nájsť ani miesto na lavičke pre náhradníkov.

Prvé duely sú na programe vo štvrtok 25. apríla, odvety 2. mája. Finále sa uskutoční 15. mája v Amsterdame. Loptičky vyžreboval z osudia ambasádor finálového duelu európskeho pohára číslo 2, ktorým je bývalý dlhoročný holandský reprezentant Patrick Kluivert, za spolupráce generálneho sekretára UEFA Gianniho Infantina.


Žreb semifinále Európskej ligy UEFA 2012/2013:

FC Bazilej - Chelsea Londýn
Fenerbahce Istanbul - Benfica Lisabon



Program zápasov Európskej ligy UEFA 2012/2013:

1. zápasy semifinále: 25. apríla
2. zápasy semifinále: 2. mája

finále: 15. mája (Amsterdam Arena)
 

Vyberte región